sobota 4. dubna 2020

KOMUNÁLNÍ poHÁDKA

KOZOMÍNSKÁ KOMUNÁLNÍ poHÁDKA

Vážení spoluobčané,

ráda bych Vám objasnila, co mne vedlo k podání žaloby na neplatnost voleb. Jak znechucena jsem byla nekalou, nemorální a nechutnou volební kampaní, která v Kozomíně před samotnými volbami probíhala.

Od nových voleb jsem očekávala to, že buď se bude moci v rámci spolupráce pokračovat v rozvoji obce, jak jsme se snažili nastavit od posledních řádných voleb a následně to tak bylo nastaveno v posledním půl roku, nebo se vše vrátí do starých zavedených zatuchlých kolejí. Menšinoví zastupitelé budou opět odříznuti od informací a jejich aktivity budou potlačovány. Tím jsem si totiž v letech 2014 – 2018 sama prošla, takže pro mne osobně žádná změna. Výsledkem voleb se tedy pro mne bohužel zas tak moc nezměnilo.

Za posledních několik let jsem slyšela již tolik pomluv, nadávek, výmyslů a lží na moji osobu, naši rodinu a na další osoby z mé blízkosti. Tentokrát to ještě vygradovalo, když zaměstnanci obce a kandidáti na kandidátce bývalého starosty obcházeli jednotlivé domácnosti a předávali „zaručené informace“, koho je správné volit a koho ne. Kdo je v této obci ten „dobrý“ a kdo je ten „špatný“.

Možná to ani nevíte a nepatřili jste mezi ty občany, kteří dostali do schránek návrh na insolvenci paní místostarostky. Nebudu se vyjadřovat k tomu, proč a jak se do této nepříjemné situace dostala. To je její věc. Sama se k tomu vyjádřila na posledním veřejném zasedání zastupitelstva 9. března. Já oceňuji, že se ke svým vlastním problémům postavila čelem a chtěla je řešit. Ovšem, to jak tato skutečnost byla ZNEUŽITA, aby jí pošpinila v očích voličů, považuji za zcela odporné. Nečekala jsem, že by někdo pro svůj profit byl schopen zajít až tak daleko. Jak je ale vidět, kandidátům od bývalého starosty to za to stálo.

Informace o návrhu na insolvenci přišly zřejmě od právníka nabízející „bezplatnou“ právní poradnu na obci. Následně byly účelově zneužity osobami z kandidátky bývalého starosty a osobami kolem obecního sekretariátu. Informace o návrhu na insolvenci včetně všech osobních údajů, jako je rodné číslo atd., byly roznášeny osobami z kandidátky bývalého starosty do některých poštovních schránek po Kozomíně.

Všem občanům, kteří využívají „bezplatnou právní poradnu JUDr. Janocha“, která je nabízena obcí Kozomín doporučuji, aby tak nadále již nečinili, protože by všechny získané informace, které v dobré víře panu advokátovi poskytnete, by výsledně mohly být použity proti Vám, pokud byste stáli v cestě někomu z okruhu těchto osob. A jak je vidět neváhají je použít. Vím, že někteří z vás jste měli už tu čest nebo spíše smůlu, se o tom sami přesvědčit.

Podobné je to s letáky CTP. Společnost CTP koupila halu a pozemky v Kozomíně v roce 2014. Všimli jste si, že by vás někdy předtím o něčem tato společnost informovala? Ať už něčím pozitivním nebo negativním? Značně zavádějící až lživé informační letáky CTP, které měly poškodit naši kandidátku, byly účelově roznášeny dva dny před volbami rodinnými příslušníky osob z kandidátní listiny bývalého starosty a opět i rodinnými příslušníky zaměstnanců obce. Sama jsem je i viděla.

Anonymizovaný návrh na neplatnost voleb, který jsem odeslala na soud se všemi detaily naleznete kliknutím ZDE. Zároveň bylo také na soud odesláno doplnění se jmény svědků.

To, že se pan starosta a ostatní z jeho kandidátní listiny postupně vzdali mandátu, je jen vyústěním jeho neschopnosti vyrovnat se s tím, že neměl v sedmičlenném zastupitelstvu většinu a tak si nemohl o všem rozhodovat naprosto sám, bez toho, aby kohokoliv informoval, anebo se dokonce kohokoliv ptal. Takříkajíc neochota spolupracovat. Na to nebyl v předcházejících osmi letech svého působení ve vedení obce zvyklý. Vyvolání nových voleb, postavení se do role ukřivděného, kterému všichni ubližují a následně pošpinění ostatních, se zřejmě zdálo jako dobrá cesta, jak se dostat zpět k moci. A jak je vidět, vyšlo to.  

Ačkoliv podané žalobě nedávám valnou šanci na úspěch, mé morální zásady mi nedovolí konat jinak. Moje svědomí je čisté.

Obyvatelům Kozomína přeji, aby zastupitelstvo v novém složení dokázalo spolupracovat a pokračovalo v rozpracovaných akcích, které se podařily předchozímu zastupitelstvu připravit a rozběhnout. A našim voličům  velice děkuji za projevenou důvěru.

Kdybyste si o tom všem nebo i jiných věcech chtěli pohovořit, budu ráda, když mi napíšete e-mail nebo si zavoláme. (rothova(a)kozomin.cz)

Klára Rothová

13 komentářů:

  1. Paní Rothová
    jsem znechucen jak v obci Kozomín na sebe předcednictvo obce hází hnůj . Lid Kozomínu rozhodl přijměte fakta . Dále jsem znechucen Vámi jako zástupcem obce, který ani neumí odpovědět na pozdrav a raději zaboří svůj zrak do mobilu. Hlavně že hledáte chyby na ostatních .
    S informacemi roznášených do schránek ohledně stavu paní místostarostky s Vaším názorem souhlasím , bylo to nemorální a rána pod pás . Avšak já s touto nekalou činností nemám nic společného a jsem hluboce zarmoucen ,že mi to přikládáme za vinu , ještě hůře mým rodinným příslušníkům.

    S pozdravem
    Michal Měřička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, pane Měřičko,
      jsem rád, že se najde i někdo, kdo je schopen se rozumně bavit s oponenty a ne jen zákeřně za jejich zády je pomlouvat. Musím však reagovat. Ke znechucení máme každý jiný důvod. Také jsem rád, že vnímáte to kydání hnoje, které přichází bohužel jen z jedné strany. Z té druhé strany to jsou jen fakta, která je možné doložit event. si o nich v klidu a bez emocí popovídat. Pokud je o to zájem. Takovéto psaní si na netu nemá moc význam. Někomu se to může zdát jako kydání hnoje, ale není. Je to prostě tak. Ano lid Kozomína rozhodl. V tom máte naprostou pravdu. Evidentně ale v tomto vyjádření dáváte najevo, že Vám nevadí, za jakých prapodivných podmínek rozhodl. Pokud je lid pevně přesvědčen, že volil správně a kandidátka pana starosty má čisté svědomí, nemusíte se bát pokud by soud rozhodl o opakování voleb. Lid přeci rozhodne stejně. Nechme to tedy na soudu a na orgánech činných v trestním řízení, ať rozhodnou samy. Pokud člověka uraženě odsuzujete jen z důvodu toho, že Vás na ulici přehlédl a neodpověděl Vám na pozdrav, tak to mi přijde hodně slaboučké. To bych mohl takto být znechucen z poloviny lidí v obci, kterou venku potkávám. To je opravdu malichernost, kterou se snažíte si druhou stranu znechutit. Chybí Vám trochu soudnosti a empatie. Je mi líto, ale pokud se stanete dobrovolně členem skupiny, která je schopna ku svému prospěchu všemi možnými (až nechutnými) způsoby dehonestovat svého protivníka, přiznám se, také bych se rozmýšlel jestli mi tento člověk stojí vůbec za pozdrav. S pozdravem Martin Roth

      Vymazat
  2. Dobrý den, pane Měřičko,
    děkuji za Váš názor. Ten kdo první zpochybnil volby byl bývalý starosta tím, že vyvolal nové, aby získal většinu. Kdyby neproběhla od vašich spolukandidátů nemorální kampaň, v životě by mne nenapadlo návrh na neplatnost podat. Nikde jsem také nenapsala, že se jedná konkrétně o Vás.
    Klára Rothová

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný den paní Rothová ,
    děkuji Vám za odpověď.
    Pokud si myslíte ,že pan bývalý starosta podal rezignaci kvůli většině či menšině k tomu aby něco rozhodoval či měl navrh si protiřečíte dle Vašich slov si stejně všechno rozhodoval sám ... Nebylo to spíše kvůli něčemu jinému ???
    Pokud víte kdo provozoval nekalou činnost v roznášení tiskovin proti paní místostarostce proč jste nenapsala jeho jméno rovnou ??? Myslím si ,že tato práce byla volba jednotlivce nikoliv skupiny . Je bohužel smutné , že toto rozhodnutí jednotlivce vrhá špatné světlo na celou skupinu . Avšak pokud máte důkazy nemusíte je zatajovat...

    S pozdravem
    Michal Měřička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ještě jednou dobrý den pane Měřičko,
      na jednu stranu říkáte, že roznášení dokumentu byla čistě volba a práce jednotlivce. Takže sám asi víte koho. Nechte tedy toho trumfování, kdo co ví a neví. Nedej bože kdo koho udá. Dotyční sami vědí, koho se to týká. Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Sám ale na druhou stranu tvrdíte, že to bylo nemorální a rána pod pás. Bohužel jsem však nikde nezaznamenal, že by kdokoliv z Vaší kandidátky se od této akce distancoval a nebo se dokonce Magdě omluvil. Nebo jste dokonce o akci věděli předem a nezabránili jste jí? Proč byla Magda donucena k tomuto osobnímu rozhodnutí před volbami? Proč se hned druhý den po vyhlášení insolvence objevila tato informace v domovních schránkách? Protože takhle rychle tu informaci věděli jen konkrétní lidé. Lidé z Vašeho okruhu. Lidé kterými jste obklopen. Lidé, ze kterých se mi vždy zvedal žaludek. Proto, tato hanba zůstane na vás na všech bez rozdílu. A ještě Vám zdůvodním proč. Před volbami se volební kandidátka většinou sestavuje z lidí, kteří mají podobný nebo dokonce shodný názor na věci které se týkají nejen voleb, ale většinou i morálních hodnot. Volební kandidátku si sestavují lidé, kteří mají společné zájmy a mohou si důvěřovat. Není možné, aby to byla sestava individualit a každý se dělal co chce minimálně bez vědomí ostatních. Tady alespoň vidíte, že sám ani netušíte co od lidí kolem sebe můžete čekat. Není to přeci o tom, že ty lidi posbírám ze zoufalství na ulici a je mi jedno, kdo vedle mě je na volební kandidátce napsán. Nebo to snad bylo s vaší kandidátkou jinak? Ještě k panu starostovi a k jeho složení funkce. Buď jste strašně naivní a nebo věříte jen tomu čemu chcete a nebo tomu o čem Vás přesvědčí jedna strana. Nezjišťujete si nic sám. Taky zřejmě vůbec netušíte jak to v zastupitelstvu chodí. Proč tedy pan starosta veřejně neřekl proč to vzdal? Zřejmě asi máte jiné informace? Na můj přímý dotaz na veřejném zasedání proč funkci skládá a co se mu konkrétně nelíbí odpověděl, že to nebude komentovat. Takže, co teď chcete vědět? Pokud by to tedy nebylo o tom, že měl problém pouze pan starosta a nemělo být výsledkem vyvolání nových voleb, proč tedy ostatní zastupitelé to na jeho příkaz složili. A proč tedy jejich náhradníci nepokračovali ve svých funkcích? Na závěr jedna osobní otázka pro Vás. Proč zrovna Vy osobně jste najednou přešel z volební kandidátky Magdy ke konkurenci? Jaké pohnutky Vás k tomu vedly. Toto Vám také přijde normální? I Vám snad někdo pomohl změnit názor? S pozdravem Martin Roth

      Vymazat
    2. Pane Roth ,
      Nevidíte za roh ... koukněte ....

      Michal Měřička

      Vymazat
    3. Dobrý večer pane Měřičko,
      přiznávám, že teď Vám ne zcela nerozumím. Pokud jste sám uvedl, že jednání se Vám samotnému nelíbilo, nebránilo nic tomu se omluvit či se od partyzánštiny jednotlivce distancovat. Tady nepotřebuji vidět za žádný roh. Stačí odvaha a upřímnost. Co se týká mého zbývajícího textu, možná vidím za více rohů než si myslíte. A ano máte pravdu, že za ty rohy, za které jste schoval svoje odpovědi na mé poslední přímé dotazy opravdu nevidím a zde mi to opravdu jasné není. Ať koukám jak koukám. Proto jsem se napřímo zeptal. Ale rozumím Vám. Není to jednoduché. Třeba se odpovědi dočkám, až se osobně potkáme.
      Hezký večer M. Roth

      Vymazat
  4. Dobrý den, pane Měřičko,
    úplně nerozumím, co myslíte. Od roku 2010 do 2018 měl většinu a mohl o všem rozhodovat sám, protože ho podpořili. Od října 2018 tomu tak již nebylo. Zastupitelé chtěli informace, aby věděli o čem se hlasuje a jen slepě nenásledovali názor starosty. Chtěli spolupracovat, chtěli začít pracovat na nových projektech. Chtěli zveřejňovat zápisy na webu.
    Já nevím, zda nekalá kampaň byla dílem jednotlivce. Nevím, kdo ze skupiny kolem Vás měl přístup k informacím, které byly následně nekale zneužity. Nevím, kdo je chtěl použít. Nevím kdo a proč je použil. To byste měl především vědět Vy.
    Ráda se s Vámi potkám a můžeme to prodiskutovat osobně na vzdálenost dvou metrů.
    Pěkný den
    Klára Rothová

    OdpovědětVymazat
  5. Pane Roth,
    Poznámka o pozdravu byla směřována k Vaší paní ... Nevím proč se k ní vyjadřujeme když ani nevíte u jaké příležitosti to bylo . Inu dobrá povím Vám to . Pár dní před volbami měly Hlasy nějaký posezení na úřadě , když pomineme fakt , že by to tam asi nemělo být , po mém příchodu do zasedací místnosti byl pouze jeden člověk .paní Hrotová . Slušně jsem pozdravil jak bývá zvykem a slušným chováním . Na odpověď jsem se pouze dočkal pozvednutí očí od mobilního telefonu "nějaký pohled" a opětovné věnování se telefonu . Po chvilce tichá jsem se optal zdali tady je nějaké to posezení. Natož mi už "hurá" bylo odpovězeno ,že ano. Tak asi tak pane Roth. Chápu že nevíte o jakou situaci šlo ale to Vás neopravňuje soudit . A vy jste soudil !!!

    Původně jsem to chtěl nechat být ale s vámi se dá rozumně mluvit .

    Přeji Vám ať se Vám vše čeho chcete dosáhnout podaří .

    Micha Měřička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, pane Měřičko,
      přišel jste do místnosti otevřenými dveřmi. Já jsem stála u okna. Byla jsem překvapená, že jsem Vás neslyšela přicházet a opravdu jsem od telefonu zvedala zrak až na váš pozdrav, protože jsem o Vás nevěděla. V tu chvíli mi prolétlo hlavou, jak mám pozdravit, jestli si po loňském společně stráveném víkendu s dětmi v Harasově tykáme nebo vykáme. Omlouvám se, že můj pozdrav nebyl dostatečně zřetelný a hlasitý. Stejně tak se omlouvám, že jsem následně dopsala zprávu, kterou jsem měla rozepsanou. Nebylo to zdvořilé. Přijměte tedy tímto moji omluvu. Přeji pěkný den.
      Klára Rothová

      Vymazat
    2. Dobrý den paní Rothová ,

      Děkuji Vám za reakci pro Vašeho pana manžela . Vůbec jsem nechtěl tuto situaci nadhazovat, jelikož chápu ,že jste mohla být zaskočená mím příchodem ... Také se mi sevřeli hlasivky když jsem pokládal první otázku :-)

      M.

      Vymazat
    3. Dobrý večer pane Měřičko, když jsem byl osloven, tak ještě odpověď na Váš dotaz, proč jsem se k situaci vyjadřoval. Myslím, že jsme svobodní lidé, žijící zatím ve svobodné zemi a v době kdy se na štěstí každý může vyjádřit v podstatě úplně ke všemu. Mimo jiné je Klára moje žena, což je pro mě dost silný důvod, abych se jí v takovéto situaci zastal. Pokud jde o moji rodinu budu ji bránit i za cenu, že někdy udělám chybu. Ano, omlouvám se udělal jsem v tomto případě chybu. Neznal jsem souvislosti. Nicméně pokud Vás vezmu za slovo, nebyl jste to náhodou první Vy, kdo jste odsoudil Kláru za to že Vás nepozdravila, aniž byste vzal v úvahu souvislosti, které jste pak společně tak pěkně popsali? Nebylo tak jednoznačné, že?
      Ještě další otázka. Netuším, proč by nemohla mít jakákoliv skupina či jednotlivec možnost si domluvit s obecním úřadem, že využije jejich prostory pokud to bude mít smysluplný význam? Na Kolečkování, na všecny možné kurzy, dýňování, na Velikonoce, na Vánoce, pro Kůzlata, atd. atd. Když budete mít chuť zkuste mi na tuto otázku odpovědět. Opravdu by mě tento názor zajímal. A jen na úplný závěr pro odlehčení, "vůbec jste sice nechtěl tuto situaci o zdravení nadhazovat", ale přesto jste s ní sám na začátku začal. ;-)
      Dobrou noc M. Roth

      Vymazat
    4. Dobré ráno pane Roth,

      Za 1) distancovat se od nikoho nebudu každý někdy udělá chybu ani já nejsem vyjímka. Bohužel to někdy dopadne takto . Kdo je bez viny ať hodí kamenem. Bohužel za nikoho se omlouvat nebudu , možná se to sluší , omluvit se za skupinu ....
      2)téma pozdrav jsem nakousl okrajově ,vůbec jsem se v něm nechtěl rýpat podrobně , až Vaše provokace mě donutila popsat situaci . Teď lituji , že jsem přistoupil na Vaši hru.
      3)použití prostorů obce , omlouvám se zajisté po zeptání či dovolení může dostat prostor na obecní půdě každý ...
      4) to že jsem přestoupil z jedné volební strany do druhé je impulz který si každý může sám posoudit ... Proč se tak stalo ??
      Mohlo to být z důvodu zklamání se v lídrovi týmu , mohlo to být proto že myšlenka protistrany mi je teď sympatictější.
      Každopádně tento čin mluví sám za sebe a bohužel nejsem sám kdo z minulé kandidátky odstoupil ... Dalo by se říct že skoro polovina opustila minulou kandidátku ... Proč ??? Třeba si o tom někde promluvíme ...

      Snad jsem odpověděl na Vaše dotazy pane Roth . Pokud stále nejste spokojen a stále čekáte na odpovědi se omlouvám a mrzí mě fakt že,jsem Vám tak neučinil.

      Přeji krásné dny na sepisování novinek a poznámek o obci Kozomín.

      S pozdravem
      Michal Měřička

      Vymazat