úterý 9. října 2018

Doba povolební

Doba povolební

Děkuji znovu všem voličům, kteří přišli volit do obecního zastupitelstva, i když nás překvapila nižší volební účast než v předchozích letech. Nespokojenost občanů Kozomína s předchozím vedením obce, která se projevila sestavením více kandidátek, následně potvrdily i výsledky voleb. 62% voličů, kteří přišli volit, a zvolili jinou kandidátku než stávajícího vedení obce, to jasně dokazuje. Post starosty a ani místostarosty není na počátku tak zřejmý a ani dohoda o jejich obsazení nebude tak jednoduchá jako v předchozích obdobích.
A abych předešla obvyklým spekulacím, fámám a různým nařčením v krátkosti shrnu jak šly události po zveřejnění volebních výsledků. Prakticky neprodleně po oznámení výsledků voleb, jsme se v rámci naší kandidátky dohodli, že je potřeba, stejně tak jako ve všech ostatních civilizovaných obcích a městech, začít jednat s dalšími nově zvolenými zastupiteli a zahájit tak obvyklá povolební vyjednávání. Nejdříve jsme pohovořily se zvolenou zastupitelkou kandidátky Kozomínští rodáci a starousedlíci. Po porovnání našich volebních programů a to i s kandidátkou Sdružení nezávislých kandidátů, jsme zjistily, že tyto tři programy jsou prakticky shodné. Společně jsme tedy vyvolaly jednání i se zvolenými zastupitelkami za Sdružení nezávislých kandidátů. Poslední, v tomto případě jen dvoustranné jednání, proběhlo s lídrem kandidátky STAN.

Ve středu 10. října svolává starosta první pracovní schůzku nových zastupitelů, kde mohou všichni nově zvolení zastupitelé přijít se svými návrhy na starostu a místostarostu a dojde k hledání cesty, která bude pro většinu přítomných přijatelná.

Já jen ze srdce doufám, že nově složené zastupitelstvo bude společně hájit zájmy občanů Kozomína, všestranně spolupracovat a dále Kozomín společnými silami rozvíjet. 


Žádné komentáře:

Okomentovat